Het persoonlijke verhaal van Sander Steenbruggen

 

Naam:                      Sander Steenbruggen

 

Woonplaats:              Deventer (Schalkhaar)

                       

Geboortedatum:         14-17-1977

 

 

Wie ben ik:

Een op en top geboren Deventenaar en toch op jonge leeftijd heb ik mijn roots gevonden in Schalkhaar, een dorpje naast Deventer. Na veel verschillende bijbanen van folderbezorger tot schoenenverkoper tot witgoedmonteur te hebben gehad, ben ik doorgerold in de opleidingen Mavo en MTS Elektrotechniek in Deventer. Ik had al vrij vlot door dat ik meer wou en heb zodoende de stap gemaakt naar Saxion Hogeschool Enschede voor de opleiding Elektrotechniek in de richting gebouwen-automatisering. Hier kwam ik al snel in het studentenleven terecht wat zeer goed bevallen is. Met een leuke groep schoolkameraden en sociaal zwaar bewogen leven in Enschede en in Schalkhaar heb ik het studentenhuis uiteindelijk kunnen overleven. Al snel ben ik daarna aangenomen bij Stork Worksphere, een landelijk werkende elektrotechnisch installateur, waar ik ben gestart als werkvoorbereider voor de E-tak. Na bijna een jaar ervaring kwam de recessie eraan en heb ik als jaarcontractant vlak na de eclipse van 2001 een ander baan moeten zoeken. Hierdoor kwam ik uiteindelijk bij Honeywell Buyilding Solutions B.V. terecht op de plek van Inside sales engineer Fire en Security. Een erg waardevolle en leuke baan waar je de leukere en betere geïntegreerde (beveiligings-) systemen tegenkomt. Gedurende deze laatste jaren heb ik knus boven de bloemenzaak gewoond in Schalkhaar. Lekker centraal en overal dichtbij.

 

Algemene interesses:

Regelen zit me in het bloed. Voor elke actie en evenement is er een oplossing en een succes formule. Soms kost het even tijd, maar waar een wil is, is een weg! Kortom, ik vindt het super om acties, evenementen, clubs en andere uitdagingen op te starten en uit te werken. Met een gezonde dosis verstand, een goed team, een natuurlijke beredenering en een flink portie doorzettingsvermogen kunnen dromen werkelijkheid worden. Het mag dan ook duidelijk zijn waarom Herbert de (motor van de) auto moet optuigen en ik de rest mag regelen.

In mijn sociale leven gebeurt er teveel om te noemen. De laatste jaren heb ik met in hoofdpunten bezig gehouden met het organiseren van sinterklaasacties, acties t.b.v. het verplaatsen van het nieuwe complex van SV Schalkhaar (lokale voetbalvereniging), PR en sponsering van Dartletics (lokale dartvereniging) en als topper heb ik afgelopen jaar de Masters of Darts mogen helpen organiseren. Hier kwam een droom uit. Het organiseren van een groots succesvol evenement!

Als hobby’s ben ik veel bezig met sport. Met name voetbal en darts houden me bezig en met name het laatste jaar heb ik me wat meer geconcentreerd op tennis en hardlopen.

Van tijd tot tijd mag ik me graag ontspannen en me concentreren op weekenden weg met vriend(in)en en een goeie kroeg. Vrijheid, blijheid en gezelligheid staan hierbij bovenaan. Een goeie mix is een absolute must. De allesomvattende zin is altijd: “Een kleinigheidje hou je toch. Volgend jaar lach je erom!“

 

Eerdere reizen:

Eigenlijk ben ik nooit buiten europa geweest. Waarom snap ik eigenlijk zelf ook niet. De mooiste vakanties waren bijna eigenlijk allemaal in eigen land. Op Terschelling, Ameland, Friesland in het algemeen is het over het algemeen goed vertoeven. In 1998 ben ik nog in Bulgarije geweest. Ook een memorabele vakantie, waarbij ik de nodige herinneringen heb.

Verder ben ik nog geweest in de omringende landen van Nederland en in Italië, Frankrijk, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland.

 

Waarom deze reis:

Ik heb al sinds voor mijn tienerjaren de drang om naar verre landen te reizen. Films en verhalen van andere wereldreizigers hebben mij altijd mateloos  geboeid. Ik snap dan ook niet dat ik niet eerder verder heb gereisd als europa. Ik moet veel inhalen wat dat betreft. Ik ben zo benieuwd naar die andere culturen verderop in de wereld. Ik geloof in de puurheid en goedheid van de mens en wil meer zien van die ander culturen.

Daarnaast heb ik al een aantal persoonlijke teleurstellingen overwonnen en doestellingen behaald in mijn leven en wil weten welke grenzen daarin zijn. Ook de beslissing van deze reis hoort daar weer bij en ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat ik een oude auto zou gaan ombouwen tot een goed rijdende 4-Wheel drive.

  

Wat verwacht ik eigenlijk van deze reis:

Ik ben erg benieuwd hoe het zal zijn om meer als een jaar buiten Nederland te zijn en wat ik daarvan ga missen. Ook zeer recent gebeuren er dingen die me fascineren. Het lijkt erop dat een mens van fase tot fase leeft en dat ik ook op zo’n grens zit. Vrienden en kennissen krijgen kinderen, kopen huizen en maken promotie. Zo eigenwijs als ik ben, hak de knoop door en ga even minimaal een jaar weg. Rare tegenstellingen, maar ook daardoor bijzonder.

En tweede punt is dat ik wil leren van ander culturen. Weten waarom mensen reageren op een bepaalde manier en waarom ze dat doen. Ik heb hier straks ruim de tijd voor hier eens naar te kijken. Een stuk persoonlijke ontwikkeling is goed.

Als derde punt is het een mooi moment om over een aantal zaken na te gaan denken, bijvoorbeeld waar ik een decennium verder wil staan in mijn leven en vooral met wie (!). Mijn dromen en doelstellingen van vroeger uit waren het behalen van mijn diploma, goed kunnen staan op eigen benen, het organiseren van een groots evenement en een wereldreis maken. Kortom: het wordt tijd voor nieuwe doelen en neem van mij aan die vinden we echt wel!

Ik ben erg benieuwd wat er straks veranderd is of juist niet. In Nederland is het goed vertoeven is bijna alles realiseerbaar als je wilt. Ik ben benieuwd hoe dat verderop is en of we midden in de woestijn ook een kapotte uitlaat bij de kwikfit kunnen halen!

Zoals Herbert al eerder zei: “Het wordt tijd om te gaan !”........................

 

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.