2006-04-09: Nepal: Een dagje Duitse “Grundigkeit” op de straten van Kathmandu

Ik ben klaarwakker en wordt wakker van de hitte in de slaapzak en stap eruit. Ik hoor al wat om me heen en Herbert ligt nog in zijn nest. Het is nog geen 8 uur dus blijkbaar. Ik besluit om vast te gaan douchen, want het kan vast niet lang duren voordat ik weer wakker wordt van zijn wekker. IK heb goed geslapen, maar was een paar keer wakker. Moest plassen en de muggen zorgden voor een tweede wakkere fase. Iets wat erg ongebruikelijk is voor me. Ik slaap overal en altijd, behalve in dit hotel en kan niet wachten tot we weer rijden met ons eigen huis om een goede slaapplaats te zoeken.

Als ik langs de hotelbediende loop en hem begroet en de tas vast parkeer in de douche, vraag ik naar de tijd. Het is 6 uur , hmmmmmm das wel erg vroeg. En ik pak de tas weer en duik mijn nest weer in om pas om 10 uur wakker te worden. Ik heb Herbert totaal niet gehoord en snap niet dat ik niet wakker ben geworden. Erg bijzonder. Hij is dus in ieder geval naar de garage.

Pas bij de Kathmandu Guesthouse waar ik nu nog steeds zit, vertelden ze me dat er vandaag weer “curvu” is. Van 9 uur vanochtend tot 8 uur vanavond en het zit er waarschijnlijk in dat ze de staking gaan verlengen, omdat de koning heeft voorkomen dat de grote staking plaats heeft kunnen vinden.

Er gaan geluiden om ons heen op dat het een staking van een maand kan gaan worden en het enige resultaat kan zijn dat de koning omver geworpen wordt. De Maoïsten zitten nu in het oosten, zuiden en westen en winnen aan kracht. Verder zagen we op CNN en de lokale media dat er flinke rellen zijn geweest tijdens de “curvu”, waarbij de politie de gasten op straat flink aftuigt. Isabel meld ons dat een paar Duitsers geen auto meer hebben. Deze is afgebrand doordat ze reden tijdens de “curvu”. Dat moet je ook niet doen, maar bevestigd ook dat wij dat zeker niet gaan doen. Eerst moet het allemaal maar eens afgelopen zijn in Nepal en de rust terugkeren en tot die tijd blijven we in het veilige Thamel.

Herbert kwam net wel weer terug van de garage om voor het donker weer binnen te zijn. De landrover is bijna klaar. Nog een rubbertje vinden en dan wordt de motor weer helemaal ingebouwd in een dag. Tussendoor worden alle laatste zaken die we gisteravond hebben doorgesproken nog nagelopen. De elektriciteitsverbindingen van het dashboard die worden ook nog meegenomen. Die zorgden al eens voor rare problemen, maar Herbert heeft nu ook op het netvlies dat hij daar na kan kijken tussendoor. Het lijkt erop dat dit keer echt alles weer verbeterd en opgelost is, al zal de motorkap blijven piepen.

Herbert is nu douchen en ik heb net weer 5 uur gekocht om te internetten met een wireless verbinding. Ik heb even gekeken met Herbert samen naar het programma wat Dennis Bos doorstuurde om de IP adressen te scannen in de lucht. Het proggie Plastic Sniffer lijkt echter ook niet te brengen wat we zoeken en we zullen voorlopig moeten blijven betalen voor de verbindingen.

Het Duitse stel gaat zo weg en Isabel heeft net weer een paar Duitsers geïnterviewd. Ze schijnt het weer te hebben opgepakt. Ze heeft vaak wel nuttige verhalen nadien, dus die zullen we wel door gaan spreken denk ik vanavond na internet.

Verder is er gewoon niets te doen. Vanmiddag heb ik alle verhalen van de laatste weken nogmaals gecheckt. De laatste wijzigingen zijn nu klaar en ik ben weer helemaal bij met alles. Vanavond moet ik even wat cd’s branden, maar dit is het definitieve moment dat naast alle eisen ook de wensen zijn ingevuld. Als de staking nu ook eens even stopt kunnen we eindelijk weg hier uit dat F***** Thamel.

Het wordt tijd om eindelijk met olifanten te gaan zwemmen en ik kan niet het niet nalaten om te zeggen dat ik zo meteen hoop de blonde vriendin van die ene oerbewoner tegen te komen op de digitale snelweg.