2006-03-27: Nepal: De tweede revisie van de motor

Herbert heeft besloten dat ondanks de aanwezigheid van Margreet, dat de motor nu in het einde van de week dat ze nog samen kunnen zijn, gereviseerd wordt.

Hij is al weg tegen de tijd dat ik wakker wordt en ik heb besloten dat hij zelf maar uitzoekt waar hij alles geregeld gaat krijgen. Hij viel tegen me uit laatst dat ik het per definitie niet goed vind wat hij doet. Hij begreep me daar even compleet niet. Ik merkte alleen op dat voor 2 a 3 dagen werken een bedrag van 150 eurowel heel veel is, gerelateerd naar de verdiensten van een local. Hij zag dat meteen als een aanval en knoopte daar aan vast dat ik het per definitie voor goedkoper denk te krijgen, waar ik alleen maar de rekensom in mijn hoofd maar maakte dat een monteur a 500 Roepie per dag, maximaal een bedrag van 1500 a 2000 Roepie kost voor de complete revisie in 3 dagen. Laten we dat nu eens verdubbelen dat zitten we op 4000 Roepie en dat is omgerekend 50 euro. Heel wat anders als starten met 150 euro, wetende dat we de onderdelen zelf bij ons hebben.

We hebben een hele discussie over ditjes en datjes, maar goed. Hij weet dat ik vind dat het goedkoper moet kunnen en dat dit teveel is wat hij nu roept. Nu regelt hij het ook allemaal maar en ik pols af en toe wel hoe het zit. John en de anderen kijken ons raar aan. Maar het is een deel van reizen. Soms vlamt eruit het niets een discussie op. De revisie behelst het weghalen van de bak of anders om de kering daar te vervangen. Zodoende zal het niet te riskant zijn. Tevens worden de extra tik in het motorblok, die is ontstaan aan de grens, verholpen en wordt de rem nagekeken en hij zal vast nog wel wat meer tegenkomen. Als hij zegt 2 dagen hou ik rekening met 4 dagen en hij red zich maar dan.

In de middag ga ik verder met de resterende pagina’s langslopen en met een goede verbinding kan ik alle kleine huisstijl veranderingen doorvoeren en nieuwe pagina’s uploaden. Aan het einde van elke dag maak ik een overzicht voor Mark per rubriek, zodat hij kan zien wat ik verandert heb en wat er nog moet gebeuren. Het is een dagtaak geworden inmiddels en ben al de nodige dagen bezig realiseer ik me. Ik heb mijn doel gesteld op het afwerken van alle pagina’s, behalve de reisverslagen en foto afdeling. Die kan hij dan in een keer afwerken. Soms zit ik met k** verbindingen en dan kan ik niet eens een normale html pagina normaal uploaden. Maar goed, ik ga nu door. Nu zal het af ook. Ik begreep van Mark, dat er wat contacten waren geweest weer met Jakob Hut na een wedstrijd van de Eagles in de businessclub. Vooraf had ik al afgesproken dat er nog eens contact zou zijn en nu de site bijna af is lijkt dan alsnog te gebeuren. Maar goed ook, anders kon het nog wel heel moeilijk gaan worden om de landrover naar Australië te krijgen in het aankomende half jaar. Vanaf het moment dat ik begrijp dat Mark een tijd heeft gesproken met hem tijdens deze avond, speel ik alweer een al zelf geregisseerde film af in mijn hoofd. Mij ontbreekt het daar niet aan. Concepten zat en ook de creativiteit is er genoeg. Nu alleen eerst de middelen, zoals het afmaken van de website. Ik kom niet graag onvoorbereid ten tonele.

Met mijn brakke hoofd van gisteren ga ik opzoek naar Margreet en vind alleen wat van de anderen van ons verzamelde bergteam en als ik klaar ben met internet ga ik om 7 uur naar de Kathmandu Guesthouse. Verder is het een niet noemswaardige dag. Er zijn inmiddels alweer wat nieuwe mensen toegevoegd aan onze meetingpoint. Soms zijn er weer nieuwe contacten gemaakt, die dan mee gaan eten of is er een andere buitenlander die John heeft gepord.

Ik ben kwijt waar we heen zijn geweest om te eten vandaag. Het lichaam en geest was brak. De Landrover ligt uit elkaar en ik hoop dat deze dagen snel over zijn en we weer kunnen rijden. Weg uit Thamel.