2006-03-03: Nepal: Een dagje typen

Na wederom een goede nacht slapen, stap ik aan het ontbijt in het nieuwe hotel Acme. Erg basic, maar voldoende ruimte en comfort. Ik plug mijn laptop aan de spanning en tik tot 3 uur in de middag alle verhalen weg. Ik sluit mijn ogen voor de omgeving en rammel en rammel maar door. Aan het einde van de dag ben ik dan ook al flink ver.

In de mailbox blijkt later een bericht of 12 van de webmaster te zitten. De boodschap is overgekomen en we kunnen aan de slag en vul de puntenlijst aan om direct vaart te maken en te houden. Never change a winning team !

We gaan gezamenlijk eten en Margreet heeft een vriend genaamd Sanchief uitgenodigd. Een lange Indiër, die al 6 jaar in Nepal woont en die al jaren kent, komt binnen. We hebben het eten net op en ik ga in de richting van het internetcafe in de hoop wat mensen tegen te komen. Als ik klaar ben ga ik naar Tom & Jerry’s waar iedereen aan het poulen is. Ik neem rustig plaats in de hoek en ben moe en uitgewerkt. Hard lurkend aan een te dikke sigaar spreek ik met een ander vriend Steve, die wat duurdere reizen aanbied voor westerlingen. Deze beste man is ook blijven steken in het mooie Nepal en een Nepalese vrouw getrouwd. De erg spraakzame en duidelijk slimme man heeft een leuk verhaal en ik begrijp later dat hij voor ons een feest gaat organiseren als we terug komen uit de bergen in zijn eigen chalets, die hij heeft gebouwd.

Later struinen we met zijn allen de disco. De eerste weer sinds maanden. Bier in overvloed en westerse vrouwen met teveel drank op. Als de Nepalese muziek gedraaid wordt staan alle macho Nepalese jongens op de dansvloer om de vrouwen te schaken. Er heerst duidelijk een cultuurtje onder die gasten. Er zijn en teveel jongens en teveel mannen met blauw geslagen ogen die weer een robbertje hebben uitgevochten in de wc of buiten op straat. Voor toeristen is er geen probleem, maar onderling gaan ze elkaar niet uit de weg. Dit gecombineerd met hun zwakte voor vreemdgaan en meerdere vrouwen, maakt het een bijzonder stel. Links en rechts zie je een mooie Nepalese vrouw met volmaakte lichamen swingen met een houten bek van hier naar Nederland en weer terug. Ze hebben duidelijk geen schik en de Nepalese jongen ernaast, lijkt ook net wakker te worden uit zijn avondslaapje.

De muziek klinkt lekker en automatisch doet mijn lichaam ritmisch mee, ook al heb ik het direct alweer gehad met al die stoere disco houdingen die mensen maken om in een bed met iemand van het andere geslacht te belanden. Margreet swingt ook wat weg en ik heb wel plezier, maar eigenlijk bedenk ik me:”wat doe ik hier!” en neem maar een teug van het lekkere bier.

Zit ik nu in een cultuurschok of moet ik even wat anders opzoeken. Ik weet het niet en als ik weer een doos rastaharen alternatief tegen een te dikke Engelsman op zie zwepen, die luid loopt te schreeuwen, vind ik het wel welletjes. Doe mij maar de stilte van de landrover en de muziek van Lenny zachtjes op de achtergrond. Wat een drukte allemaal en ik ben toch stiekem met mijn gedachten ergens anders.

Het is tijd om de telefoon weer eens uit te testen en warempel hij werkt hier vandaag.