2006-02-17: Pakistan: religieuze cartoonrellen blijven uit in Pechawar

Voor vandaag zijn weer demonstraties verwacht en wij blijven dapper binnen. De auto staat goed en ik heb geen zin om in een hectische mensenmassa terecht te komen, die vlaggen aan het verbranden zijn. Na een goed ontbijt en het maken van de nodige reisverslagen waar ik na drie weken weer eindelijk mee begonnen ben, kijken we omstreeks 2 uur of er buiten al wat gebeurt, maar de gehele dag is het betrekkelijk rustig. De regering heeft meer politie ingezet en betere afspraken gemaakt met de locals. Het is nu rustig op straat en het is leuk om te zien hoe de jeugd vanaf de hoge daken aan het kite vliegeren is. Tegen elkaar aan vliegen en de draadjes doorsnijden van de ander. Het is hier denk ik ook een sport net zoals het in Nederland in de Indo wijk ook altijd plaats vind.

De hele dag brengen we sigaar rokend en tv kijkend door op de hotelkamer. Er gebeurt niets en s‘avonds maak ik een wandeling naar het internetcafe en eet wat bij het nieuwe restaurant om de hoek, die gespecialiseerd is in kip. Hier tref ik de lekkerste kip sinds maanden in het zelfde bakje als een stukje kip met rood vlees. Het mag de smaak niet drukken en temidden van een heleboel zaken mannetjes observeer ik het geheel. Zakenmannen in Pakistan zijn raar. Geven slappe handjes en zijn erg uit de hoogte naar elkaar. Een rare cultuur wat dat betreft voor wat ik er zo van kan zien.

Ik heb zojuist een “dappere” beslissing gemaakt. Ben naar de kapper gegaan en heb mijn kop kaal laten scheren. Er zit nog maar 0mm op en daarna heb ik het nog een keer met mesje er verder af laten halen. Ik heb dit altijd een keer willen doen en het ziet er niet uit in combinatie met de grote baard. Het lijkt als een skinhead met een moslimbaard. Een contradictie van Nederland tot aan Pakistan. Het voelt kort aan en je ziet hoofdhuid die ik nog nooit gezien heb. Straks maar eens in de spiegel kijken hoe het eruit ziet……. Ze zullen blij met me zijn in Nederland zo……..! De kapper en zijn collegae keken in ieder geval erg vreemd toen ik ze melde dat er meer af moest. Ze waren bijna verontwaardigd en ik heb ze maar een kleine fooi gegeven dat ze visueel een extremistje hebben gecreëerd.