2005-12-25: Iran: Het luxe hotelleven tijdens eerste kerstdag

Op eerste kerstdag worden we rond half 10 wakker en pakken we snel de auto in. We gaan genieten van de kerstdagen in het hotel. Eindelijk weer luxe en een warme douche na lange tijd. We kunnen ook koken en eenmaal in het hotel maken we een strijdplan. Olivier haalt de groenten, ik de fris en de chips en om 7 uur gaan we eten. IK regel ook de was vandaag en Herbert gaat een telefoonkaart halen.

Olivier neemt op de terugweg ook Dale mee die hij terstond tegenkomt in een van de kleine straten. We genieten van lekkere koekjes en ik heb het geloof weer dat mijn maag het vol blijft houden vanavond. Iedereen neemt zijn rust en ik verwerk de GPS data in de computer, maak een overzicht van de verbruikte diesel en olie en werk het financieel overzicht bij. We hebben veels teveel geld uitgegeven in Bulgarije en Turkije, maar dat wisten we al en Iran valt daarentegen erg mee. We zijn dus nu eindelijk op de goede weg.

Buiten regent het nog steeds en we blijven mooi binnen met de kerst. We hebben op tv Euronews en kunnen de laatste ontwikkelingen een beetje volgen en er is een overzicht van 2005 met hierin zelfs een beetje kerst items verwerkt.

In de avond komen Dale en zijn vriend Jeff en het wordt een gezellige avond. Dale heeft honderd verhalen over de landen waar we heen reizen. Jeff is een historicus en is voor 6 weken naar de landen afgereisd om de landen te bestuderen. Een soort werkvakantie en hij geeft morgen een les voor de universiteit van Shiraz voor universiteitstudenten van Iran. We worden ook uitgenodigd en nemen het aanbod graag aan. Een ander aanbod van Jeff is om naar New Castle te komen in Australië en hij geeft wat tips om te overleven in Australië. Als we willen kunnen we bij hem komen voor een tijd. Een beetje “soccer” kijken en biertjes drinken. Necastle ligt vlak bij Sidney en we zouden er zo maar eens terecht kunnen komen wat mij betreft.

In de tussentijd maakt Olivier weer een heerlijke soep van groentes en twee potten met vruchtenmix, die je kan eten met brood. Als hoofdgerecht hebben we Kip met Curry en rijst als toevoeging i.p.v. hoofdmenu. Het is heerlijk.

Ik kan niet weg onder het eten om de familie tegen te komen, dus doe ik dat later. Als ik na het eten beneden kom krijg ik geen verbinding met de verbinding van het hotel en ik ga weer terug naar de eettafel. Helaas is dit jaar de kerst niet te combineren.

De kaarsen van Sarah, die ik voor haar meegebracht maken de kamer wat sfeervoller en zonder enige alcohol brengen we deze avond door. Kun je nagaan hoe een drankje met kerst eigenlijk is ingeburgerd. Sarah heeft nog wat cadeautjes gekocht. Herbert krijgt een Frans boekje met vertaling naar het engels. IK krijg een oude editie van Gary Lineker uit 1996 als voorbereiding op het Wereldkampioenschap en Olivier heeft een strip gekregen van Tin Tin. Een boekwerk wat ik nooit gelezen heb.

Uiteindelijk heeft aan het einde Herbert het bed al zich toegeëigend en neem ik plaats op de matras op de grond.

Het was een fijne kerstavond met een goede maaltijd, goed eten, leuke verhalen en tips, maar was stiekem liever toch ergens anders.