2005-12-08: Iran: Esfehan police goodbye

Ik word al vroeg wakker. De eerste onbekende in de dorm wordt wakker en ik grijp de gelegenheid aan om er ook uit te gaan. Lekker vroeg en de mogelijkheid om alles af te werken wat ik wil doen. Ik zie dat de andere 2 onbekenden uit Aziatische landen komen en ze slapen nog.

Eenmaal aangekleed aan de ontbijttafel komen we iedereen al tegen en ook Eric en Christine schuiven even aan. Als laatste komt er een Nederlandse dame uit Amsterdam binnenlopen. Ze is voor de zoveelste keer in Iran en is een boek aan het schrijven over Iran en hun gewoontes en hun leven. Ze heeft heel wat boeiende onderwerpen over de Iranesen.

Na het ontbijt stap ik vroeg op om de waterpijp en wat andere zaken te kopen en het geld te wisselen. Dit keer doe ik het in een Exchange zaak en wissel 250 euro om voor een fijne koers van 10.630 Rhial voor een euro. Buiten wordt ik gek gevraagd of ik geld wil wisselen, maar ik loop rustig door. Ik heb wat leuke gedachtes en ideeën om bepaalde dingen te kopen en slaag behoorlijk.

Als ik terug kom is Herbert al verdwenen en neem afscheid van Christine en Eric. De Zwitsers geven nog een goed advies en dat is dat we uit moeten voor de weg. De mensen en de landen zijn aardig en daar is niets mee aan de hand. Alleen de weg is gevaarlijk en figuurlijk gezien begrijp ik wat hij bedoeld. Olivier en Sarah zijn al vertrokken en nadat we alles hebben ingepakt en betaald gaan we op pad richting Na’in. Op weg naar de woestijn.

In Na’in zijn we rond 5 uur en doen snel wat boodschappen. Bij een truck parkeerplaats stoppen we en maken een fijne spaghetti. De avond vullen we met het repareren van kleine dingen aan de auto en het luisteren van een muziekje. Met de oordoppen in hoort Herbert niet dat er ’s nachts geklopt wordt aan de deur. Er gebeurd verder niets dus ik reageer maar niet en het werkt en we kunnen weer verder slapen.