2005-10-20: Bulgarije: Wachten en bijwerken

De volgende verslagen gaan over de periode van 20 oktober t/m 1 november 2005. In deze periode waren we PC moe en hebben we aantekeningen bijgehouden die hieronder verwerkt zijn. We zijn op moment van schrijven in middels al in Azië in het plaatsje Agva en gaan we in de richting van Ankara. Het is 9 november en de tijd verstrijkt langzaam. We hebben kort omschreven wat we hebben gedaan in deze dagen. Er is veel gebeurd. De auto doet het weer en zijn de grens met Turkije al gepasseerd en zijn nu in het Aziatische deel. Sterker nog ik zit nu in het Hotel in Ankara na een bijzondere avond en tik rustig verder. Ik heb Mark de webmaster beloofd de verslagen aan te leveren en belofte maakt schuld, dus dan maar even doorwerken. Ik doe het graag, want dan is alles af en dat geeft rust. Ik kan toch niet stilzitten totdat het af is. De insiders kennen me.

20 oktober was een dag van wachten en bijwerken van de desbetreffende teksten voor internet. De motor is weer voorzien van een “nieuwe” kop en we wachten nu nog alleen op de nieuwe tandwielen voor de oliepomp. Deze waren ook aan revisie toe en daardoor hebben we extra vertraging. Misschien waren deze wel de oorzaak van het knappen van het rubber. Wie weet. (Noot Herbert: Nee dit was niet de oorzaak van het knappen van het rubber.)

Deze dag is er een uit velen. Ik (Sander) begin wederom aan het afmaken van de site en start achter de computer. Het is een dag om te vergeten en Herbert en ik hebben wat strijd over mijn uren achter de pc. Ik wil iets af hebben en dan moet het ook af. Zeker nu hier de tijd is, kan het om de site af te maken. Ik vind het ook niet het leukste om dit te doen, maar daarna is alles in basis wel af. Daarnaast kan Mark dan verder en is het niet zo als we in een vaag land zitten dat de site dan niet meer up to date is.

Als het dan wat langer duurt achter de pc, dan loopt het wel eens een beetje mis. En de vertraging met de auto helpt daar niet aan bij. We zitten hier alweer ruim 3 weken. ’s Avonds duiken we samen Sofia in en eten wat. Inmiddels ben ik snotverkouden geworden en voel me niet lekker. Daarnaast hangt er een lekkere discussie in de lucht. Ik weet dat ik die niet ga opstarten en Herbert weet dat die gaat komen. Toch leuk zo’n wereldreis. Het leert je ook veel over dingen die niet leuk zijn. We wachten wel af hoe dat gaat lopen.

Uiteindelijk zitten we in het internetcafé contact te zoeken met het thuisfront en hebben we leuke gesprekken gedurende 5 uur. Voordat je het weet is de tijd om en zit je in de taxi naar huis…te laat, maar goed….je moet er wat over hebben en we doen het met plezier. Een ding is zeker de site is bijna af en dan kunnen we verder met reizen, waar het allemaal om te doen is.