2005-10-17: Bulgarije: Verder met de site

Maandag ben ik (Sander) verder gegaan met het maken van enkele internetpagina’s en ben van een uur of 11 t/m 19.30 uur aan het rammelen geweest om andere internetpagina’s te maken. In de tussentijd maakt Herbert allemaal foto’s van de literatuur die we bij ons hebben en verwerk ik het tot een geheel. Herbert leest nog even een keer een boekje uit in 1 dag en leest door tot ongeveer kwart voor 9. Ik heb om 19.30 de computer dichtgevouwen en begin te prakkiseren over wat ik verder zal gaan doen en ik mis nog wat voor mijn gevoel. Ik heb zoveel ideeën, maar weet niet de juiste weg te bewandelen op dit moment. Het leven kan raar zijn soms.

Het is volle maan zie ik in de GPS software onder Celestial information en dat geeft weer extra ideeën. Mijn telefoon is batterijdood en ik heb geen oplader nog voor 230 V. De autoaccu is op en daar kan ik niets mee, helaas. Ik moet nu echt morgen eerst maar eens een oplader kopen in een van de vele GSM winkels.

Om half 10 duiken we de stad in, want we hebben afgesproken met de Amerikaanse Bulgaar en haar vriendin in dezelfde kroeg als de vorige keer. Eenmaal opgefrist lopen we natuurlijk weer verkeerd en komen we 10 minuten te laat binnen. De Amerikaanse is er wel en heeft een andere vriendin bij zich. Een kleine beetje verlegen type lijkt het. Ze is een kamergenoot van de Amerikaanse Bulgaarse. De Amerikaanse verontschuldigt zich voor haar andere vriendin en we moeten e-mailt uitwisselen, zodat ze nog een keer kan mailen. Ze zit ziek thuis en kan momenteel niet veel. Het maakt eigenlijk niet uit. De hele avond gaat het weer over van alles en nog wat en Herbert kan het prima vinden met de gesprekken over films en boeken. Toch een beetje een onderwerp, waar ik minder in thuis ben en vraag me toch af waar iedereen de tijd vandaan haalt om die dingen te bekijken en te lezen….. later op de avond gaat het over totaal andere dingen, waarover ik veel beter kan meekomen in het gesprek en ik vertel ronduit over allerlei toevalligheden die op mijn pad komen tijdens onze reis. De tijd tikt verder en na om een uur of een de tijd te hebben gevraagd, duiken we kort daarna met z’n tweeën in de taxi naar huis, nadat we nog snel 2 fotootjes hebben genomen van de dames en Herbert een zwerver wat geld heeft gegeven. Het begint koud te worden. De winter komt eraan en daar moeten we ons maar eens op gaan voorbereiden.

Eenmaal thuisgekomen is de GSM is nog steeds leeg en het wordt nu echt tijd dat ik een lader ga kopen. Die K***** lader ook ……. ! Ik zet de wekker van Herberts telefoon maar, want ik wil er de volgende dag vroeg uit. Er staat weer veel op het programma heb ik me bedacht. Het word ook tijd dat Herbert een nieuw toestel koopt, want dat ouwe kreng snapt niemand en zeker niet om 2 uur ‘s nachts in een koude daktent. Ik ga chagrijnig slapen en hoop snel weer wakker te worden in betere tijden.