2005-10-12: Bulgarije: Update site en nog meer verveling

De verveling was al begonnen en mijn (Sander) eigen opgelegde druk wordt alleen maar groter. Voordat we weg gingen hebben we de site niet af gekregen en ik wil zo graag de site verder af hebben. Ik heb Herbert vertelt hoeveel dagen het kost om dit af te hebben en ik begin met rammelen.

Hieronder staat een foto van mijn eigen gecreëerde werkplek in de toko waar we verblijven. Ik rammel door van ’s ochtends half 10 tot ’s avonds 19.00 uur en kijk niet op of om. Het schiet op , maar het is nog lang niet af.

Herbert is ondertussen allerlei zaken in de auto aan het aanpassen. We hebben een overzicht gemaakt wat we nog kunnen verbeteren aan de auto en wat we nog moeten doen om nog beter voorbereid op reis kunnen. Het kan altijd beter en Herbert geeft vanzelf wel een gil als het te ver gaat.

Ik heb in de voorbereiding een document gemaakt, waarin staat hoe de site eruit moet zien en welke onderdelen erin moeten komen. Dit is de leidraad en die gaan we afwerken. Tevens heb ik nog wat verslagen te maken, schrijf mailtjes naar mogelijk sponsoren.

Dat sponsorprogramma moet lukken en ik weet alleen nog niet de juiste weg. Ik weet ongeveer hoe ik moet lopen, maar val af en toe nog van het randje. Dat maakt niet uit, want ik grijp me nog steeds vast aan het randje en klim omhoog. Waar een wil is een weg. Waarschijnlijk komen er onderweg weer andere problemen en oplossingen, waar ik wat mee kan doen. Als er maar een grote opdracht en geldschieter is, dan loopt de rest vanzelf denk ik nog steeds. En anders vinden we wel weer een andere oplossing.

Hoe dan ook het is al een goede les, hoe we hier worden geconfronteerd met de alledaagse dingen, waar we thuis nooit over nadenken. Je realiseert je weer hoe betrekkelijk het allemaal is. Geen werk geen geld, geen motor geen reis en chagrijnig betekent geen leuke gesprekken. Intuïtie, gevoel en gezelligheid zit in jezelf en als het even tegen zit en de verveling slaat toe moet je even stappen maken, zodat je weer door kan. Het is net als thuis, alleen dan stap je erover heen en ga je weer sporten of zoek je de gezelligheid op.

Even doorzetten nog en dan is de site af, kan Mark Wieggerinck de site afmaken met werkende links en is het updaten van onze reis een pepernootje geworden. Nu kost het nog teveel tijd en zit ik inderdaad teveel achter de computer. Shit happens, niet zeuren en doorwerken…….