2005-10-11: Bulgarije: De verveling slaat toe

Deze dinsdag gebeurd er niet veel. Ik (Sander) duik het centrum in om te internetten en de mail bij te werken. Er is weer rust in de toko dus het is heerlijk om even rond te kijken. Onderweg kom ik de welbekende kameel tegen die ik nodig ben om de auto naar Australië te trekken zoals het er nog steeds voor staat…..

Ik schrijf dit verslag een aantal dagen later en heb niet helemaal scherp meer voor ogen hoe de vork in de steel zit, maar ik denk dat ik op zoek ben gegaan naar Iranese toeristenbureautjes, gesproken heb met diverse mensen via MSN en dat ik bijtijds tegen 5 uur weer naar huis ben getogen.

Hier zit Herbert te computeren en heeft wat verslagen gemaakt. Hij is bezig en vind zijn draai ook zo langzamerhand. Voor mij wordt het tijd om de diverse internetpagina’s te maken, realiseer ik me, maar ga eerst nog een blokkie om. Hierachter zit een grote elektriciteitscentrale met grote rookpijpen die het niet doen. De fabriek maakt wel zoveel herrie dat ik er wakker van was vannacht en dus slecht geslapen heb. Het valt op hoeveel lada’s en oude 5de hands wagens hier staan. Tevens kom je hier de verzamelplaats van de trolliebussen tegen. Je kunt zien dat hier in eerdere jaren meer industrie was, maar enigszins vervallen is nu. Het grappigste is nog wel de weg die de spoorlijn doet ophouden. Een complete spoorlijn ligt er, maar deze houd gewoon op. Het hoeft ook niet even opgeruimd te worden of zo. Gewoon laten liggen en een weg erover heen, waarom ook niet!

’s Avond blijven we weer zitten bij de dames van de toko. De beheerdster, Monica de serveerster en haar vriendin (“Stille Willy 2” maar dan met flaporen). We drinken er een en Herbert krijgt les Bulgaars en komt er verder niet uit. Te moeilijk en niet leesbaar.

We gaan vroeg naar bed. De verveling begint toe te slaan…….