2005-10-06: Bulgarije: Cilinderkop bestelling

Vandaag te laat wakker geworden en Wesco heeft al twee keer aan onze auto staan kloppen, we waren natuurlijk gisteren veel te laat thuis en we zijn dus vergeten dat we nog over die cilinderkop zouden praten. Maar rond een uurtje of 11 wordt het slechte nieuws vernomen. In heel Bulgarije en Slovenië geen cilinderkop voor ons te vinden. We hadden zelf al wel in Nederland geïnformeerd en wisten dus dat er daar wel één te krijgen was. Alleen zou dit een dure aangelegenheid worden, voor 800,- zou hij hier op de stoep liggen.
Sander zou Sander niet zijn als hij hier niet iets van afwilde hebben, al was het alleen al een soort sponsering dus na heen en weer gebeld, met andere bedrijven, te hebben die wel iets goedkoper waren maar waar we het transport dan zelf moesten organiseren. Na het laatste gesprek met “Jansen Used Landrover Parts” uit Oisterwijk kunnen we toch nog een bedrag als sponsering afschrijven en wij hebben er een sponsor bij, waar we erg blij mee zijn. Binnenkort zal er een nieuw logo op de website verschijnen. We hebben deze bestelling gedaan alleen zat er nog een klein minpuntje aan; de levering gaat 11 dagen duren. Dus 17 oktober is de cilinderkop hier. Het was niet anders maar uiteindelijk komt het toch nog allemaal goed, we blijven alleen nog ietsje langer in het mooie Sofia.

s’Avonds willen we eens goed uit eten. Op een of andere manier komen we bijna terecht bij de Ierse pub Murphi’s maar om het lot niet te tarten gaan we toch ergens anders eten. We lopen een echt balkan restaurant binnen en eten een heerlijke authentieke maaltijd. En dat voor nog geen omgerekend 10 Euro inclusief drank.
We willen eigenlijk nog een biertje gaan pakken want het is misschien hier ook wel studenten avond op donderdag en zijn op zoek naar een leuke kroeg. Hier blijkt weer hoe vreemd je eigenlijk in deze stad bent, oké kroegen zat maar de kroegen die wij leuk vinden die vinden wij niet. Toch maar ergens naar binnen gedoken om een biertje te nuttigen en te vieren dat we de kop besteld hebben en dat al de problemen goed komen. We missen natuurlijk de laatste bus en na lang wachten springen we in de taxi, ook weer zo’n wereldvreemd persoon. Hij weet natuurlijk niet waar onze straat is en zelfs met de kaart erbij rijd hij (gangetje van 30 over snelweg) alsmaar verkeerd. We staan op het punt om uit te stappen tot we maar besluiten om elke bocht die hij moet nemen doorgeven op het moment dat de bocht er is.

Deze taxichauffeur doet mij (Sander) weer denken aan de nachtelijk taferelen van de vakantie van 1998 aan de zwarte zee bij Sunny beach. Hier waren ook van de fijne chauffeurs die je oerstom aankeken als je ze wat zei. Daar leerden we ook snel dat we een vast bedrag af moesten spreken. De man van deze taxi deed het anders. Hij ging gewoon 2 keer tanken onderweg, waarbij de teller doorloopt. Slimme zet. Hij tankt dan voor 3 Lewa gas (1,5 euro) en rijdt dan weer verder. Wat een mannetje. We weten nu in ieder geval dat er een rood en groen lampje op een taxi zit, die ons zegt of we mee kunnen met de taxi en we kunnen nu de weg vinden in het donker en de taxichauffeur een beetje sturen.

Herbert is de tent ingedoken en ik lees nog even een sms-je en begin weer te lachen en sta volgens Herbert de volgende ochtend wel 20 minuten beneden. Het zal wel. Tijd is relatief…. Verder hebben wel weer lekker geslapen ondanks dat het volgens ons best fris was s’ nachts.