2005-09-20: Duitsland: Zwarschwalder route en de BodenSee

Al vroeg in de ochtend ben ik (Sander) naar de keuken gegaan om de eerste teksten / reisverslagen te typen voor de site, aangezien ik al een eind achter liep en ik het juist leuk vind om alles een beetje bij te houden. Na een half uurtje typen kwam kleine Ben en Hilke al uit de slaapkamer en werd me een lekkere bak koffie voorgeschoteld. Koffie kon nog wel eens iets zijn wat ik ga missen op sommige momenten ! Nadat een lekkere douche me weer fris liet voelen en ik de spullen weer had opgeruimd kwam Herbert uit de slaapkamer voor een bak koffie. We trokken beide ons dutchglobetrotters shirt aan en ik heb de eerste mailtjes verstuurd op de computer van Hilke en Bazu. Ik ben alleen vergeten de instellingen van de computer terug te zetten van de monitor. Ik hoop dat de ouders van Hilke nu nog kunnen lezen wat er nu staat. Hilke sorry, ik weet dat ik beloofd heb dit terug te zetten.

Samen met Bazu en Herbert hadden we gisteren reeds de te rijden route bepaald, welke ons gaat leiden door het ZwarschWald en waarbij we gaan uitkomen bij Landau (Boden See). Sander reed dit stuk en het was bijzonder mooi om hier te rijden. We zagen veel roofvogels en konden redelijk doorrijden richting Landau. De wegen werden redelijk aangepast en verbouwd en dat zorgde ervoor dat ik op berg met de voet moest remmen. De handrem functioneert niet goed en dit moet nog nagekeken worden. Om ruim 2000 kilo met de voet af te remmen kan even, maar kan erg inspannend zijn kan ik jullie vertellen. Ik denk dat we morgen dit proberen te verhelpen.

Vlak voor Landau kwamen we een grotere rivier tegen, waarop ik de auto de weg af draaide om een stek aan het water te krijgen. Overal hangen bordjes voor campings en die willen we net niet tegen komen. Na twee keer ergens in te zijn gereden, reden we een klein weggetje in die doodlopend was en ons bij een grotere boerin bracht. Ik overtuigde Herbert dat we gewoon moesten vragen en ik stapte uit bij de boerin. Ik vertelde haar wat ons plan was en dat we naar Australië reden en een rustige slaapplaats zochten, waarop ze antwoordde dat we nog lang moesten rijden dan. Haar man bleek een Australiër te zijn en ze vond het geloof ik wel grappig. Blijkbaar bezitten ze ook de nodige land, want we mochten hier overnachten. We werden door de appelgaarden kleine wegen naar de rivier gestuurd, waar we mochten overnachten op hun eigen terrein. Precies wat we wilden, helemaal gaaf. Wie vraagt die blijft !!!!!

We hebben de landrover geparkeerd en hebben in no time de luifel opgezet en zijn als een speer gaan vissen in de prachtige snelstromende rivier / beek. Op zoek naar Forel en tot de knieën in het water staat Herbert nu nog te vissen. Helaas blijkt de molen van de hengel niet echt goeie kwaliteit draad te hebben en zijn we erg blij met het draad van de buurman Roy wat we hebben gekregen voordat we weggingen in Deventer. Beide molens hebben nu nieuw draad en het gaat al stukken beter. Helemaal top !

Na 2 uur vissen en nog niets gevangen te hebben, hebben we een appeltje gegeten en hebben we het nog een keer geprobeerd. Balancerend door het water van kei tot kei hebben we wederom niets gevangen. Blijkbaar toch niet zo’n goeie periode voor Forel. Het maakt ook niets uit. Het Zwitserleven gevoel is begonnen en we proberen met worst, droog brood en eventueel een visje door de dagen heen te komen. Wat wil je nog meer ?

Na het vissen hebben we de boel weer opgetuigd en genoten van de avond. In Nimburg had ik een flesje wijn gekocht, welke we weer met een worst op brood, drop, chips en noodles hebben opgegeten. En moeders, vitaminen genoeg van de appels die we tussendoor eten. Herbert pakte daarna de slaapdekens, welke we op het laatste moment hebben gekocht bij de V & D in de opruiming. Deze zijn in de slaapzak gegaan en we hebben erg lekker geslapen.

Het blijkt wel dat ik nog steeds erg snurk en in mijn slaap praat. Blijkbaar heb ik geroepen dat ik wel terug kom en nog 10 andere zinnen. Helaas weet ik nergens van en ben ik bang dat ik nog een beetje erg veel in mijn slaap praat.