2005-09-17: Nederland: Administratie bijwerken in Weert

Na een goede nachtrust wordt ik volkomen relaxt wakker om 10 uur. Ik besluit me meteen te gaan douchen en aan de slag te gaan met de administratie. Ik sorteer alle documenten en probeer tussendoor nog wat programma’s op de laptop te installeren. Stap voor stap doorloop ik alles en vind ik een plaats in de mappen voor de gegevens. Rond elfen komen Margreet en Herbert eraan en we gaan gezamenlijk lekker eten in de geweldige tuin van Margreet bij het water. Kijkende naar de vlinders en de pauw eten we ons maal en ga ik verder met de administratie. De bij xenos gekochte watertasjes voor documenten zijn zeer bruikbaar en al kijkende komen we tot de conclusie dat er geen belangrijke documenten zijn vergeten, zoals ik overigens al dacht.

Ik ga verder met de door mij 2 gebrande CD-ROM’s van thuis. Hierop heb ik alle belangrijke en gescande documenten ook staan en wat denk je ? Ja hoor, de belangrijkste bestanden kan ik niet bij en de CD-Rom is mislukt. Na flink lopen schelden en tieren probeert Herbert via allerlei omwegen te data te redden, maar dit slaagt niet. Sommige bestanden zijn wel te openen en sommige niet. Erg jammer van de verloren tijd. Ik informeer Axel via mail en besluit verder te gaan met het installeren van de camerasoftware en haal de door mij inmiddels gemaakte foto’s binnen op de laptop. De foto’s zijn schitterend. Met 7 miljoen pixels een beetje overdone, maar o zo mooi. Ook de door ons gemaakt filmpjes zijn perfect en ben ik blij dat ik geen camcorder of iets dergelijks heb gekocht. Een minder punt vindt ik wel dat ik verwacht had dat er een externe lader bij de camera zat en dit blijkt niet zo te zijn, waardoor het kwetsbare klepje van de camera misschien kapot zou kunnen stuiteren in de landrover. In ieder geval Rob, bedankt voor de tip. Ben er erg blij met deze camera. Hij overtreft zelfs de door ons uitgekozen camera van Honeywell (IXUS 500) op de externe lader dan na natuurlijk.

Met de administratie ben ik de hele dag bezig en ben blij met het resultaat. De belangrijkste voorbereidingsbestanden heb ik van de cd-rom heb ik kunnen redden en ook de adressenlijst heb ik al omgezet in een mailinglist op de server van onze site. Ik spreek de webmaster daarna nog even en spreek af hoe we de site zo snel mogelijk kunnen updaten.

In de tussentijd kookt Margreet ons nog een lekkere maaltijd en denk ik terug aan twee avonden terug en het laatste half jaar. Terwijl het Love-koppel naast me leuke beelden op de computer aan het bekijken zijn en al giechelend de avond door komen, probeer ik de GPS te leren begrijpen. Bij het eerste gebruik heb ik de GPS aansluiting al vernacheld en stoor ik me er mateloos aan dat het me niet wil lukken, wat ik wil, namelijk de juiste mappen uploaden in de GPS. Natuurlijk hebben wij een zeer legale versie van het geheel. Het maakt ook niet uit. Vroeg of laat krijg ik het aan het werk. De tijd zal het leren. In de tussentijd programmeren Herbert en ik de inmiddels gereden route door Nederland. Dit is de route terwijl de GPS niet aanstond in het begin. Voor de volgende dag besluiten we dat we de GPS gewoon aanzetten en alleen achteraf de track bekijken die de GPS automatisch opslaat.

Het wordt tijd om naar bed te gaan voor Margreet en Herbert rond een uur of 2. Ik wou afsluiten om 1.00 uur en wordt 03.30 uur. Wat af moet moet af , nietwaar!