2005-09-16: Nederland: Even bijtanken bij Margreet in de Mildert

De afgelopen avond was een bijzondere, mooie avond en daar zal ik het voor nu bij laten. Het regende, werd laat en heb een van de emotioneelste avonden meegemaakt van mijn leven. Het was een bijzonder gevoel alles achter je te laten en je te realiseren hoe bijzonder sommige personen zijn voor je en hoe alles toch anders loopt als je zelf verwacht in de voorbereiding van deze reis.

Herbert en ik besluiten de volgende dag de tijd te nemen om de laatste voorbereidingen te doen. We pakken de auto uit in de schuur en Herbert start met het reinigen van de radiateur en maakt de 230 V voorziening in orde. Tevens word het plaatje onder de stoel opnieuw gemonteerd en zet ik in de tussentijd de stoelhoezen vast over de stoelen en banken in de landrover. Het wordt een mooi geheel. Daarna ga ik boodschappen doen in Weert. Er moeten nog reservesleutels gemaakt worden, een fleece jack gekocht worden. We plastificeren de beschrijving hoe je de 4WD moet gebruiken en proberen een extra cameratasje en externe voeding voor de nieuwe Sony camera te kopen. Bij de Kwantum kopen we een paar kleine extra bakjes voor de batterijen en het voedsel en lopen we tegen een handig kluisje aan voor weinig. Een brander voor in de laptop kopen is geen succes en we besluiten dit in Duitsland te doen als we daar zijn. Als het moet wordt het dan maar een externe brander. Verder halen we de benodigde extra slotjes om de auto af te sluiten. Bij Bob’s Adventure (Outdoor zaak) in Weert staat een “lokale wereldreiziger himself” ons te vertellen wat we moeten doen om goed drinkwater te krijgen op onze reis. Ik denk dat hij de indruk had dat we niet wisten waar we mee bezig waren toen hij onze plannen hoorde. Nu hebben we de informatie die we nodig hadden en hebben bewust een keuze gemaakt om Chloordruppels mee te nemen voor de noodgevallen en onze basisvoorraad. Verder nemen we drinkwaterflessen mee. Eric Thelosen (Honeywell) belde nog even op en vroeg of we de grens al waren gepasseerd. Helaas nog niet, maar we waren wel een beetje uitgerust. Als ik zijn verhaal goed begrijp waren ze daar ook nog wel een beetje bezorgd om, aangezien ze ons niet helemaal uitgerust hadden zien vertrekken in Apeldoorn. De foto’s van het vertrek bij Honeywell zijn als het goed is doorgestuurd naar de webmaster door Eric, zodat hij ze kan plaatsen op de site. Ik benieuwd hoe de foto’s eruit zien en zal ze van de week bekijken. Eric, bedankt voor je interesse, maar vooral voor de mooie banner boven onze site. Helemaal toppie. Na het gesprek via de telefoon ga ik me weer met mister “I know it all ” van Bob’s Adventure Store praten. Helaas is het hem niet gelukt om ons een stoel van 30 euro en een fleecejack van minimaal 50 euro aan te praten. We gaan naar huis met een rekening van 30 euro voor de chloordruppels en kopen een fleecejack van 9 euro bij de Bristol. Voldoende om het tot Iran warm te houden.

Tussendoor belt Herbert dat er extra montagebouten nodig zijn. Deze halen we bij de Praxis, halen chinees en gaan naar huis. Inmiddels is het half zes en gaan we eten in het zonnetje in de tuin. De auto is redelijk af en we gaan verder met inpakken tot circa 22.00 / 23.00 uur. Daarna zijn we gaan naborrelen en heb ik wat mailtjes eruit gestuurd. Herbert is met Margreet op de bank geploft. Aangezien we nog niets aan de administratie hadden gedaan en de mappen nog niet gesorteerd besluiten we nog een dag te blijven tot grote vreugde van Margreet. We hebben de rust ook wel een beetje nodig om bij te tanken en we zitten op een goed locatie om te klussen. Dus waarom ook niet nog een dagje blijven. Dan gaan we een ieder geval goed georganiseerd weg.

De avond heb ik achter de computer en internet doorgebracht en ben bijtijds naar bed gegaan. Wat Herbert en Margreet hebben uitgespookt weet ik niet, maar zal wel niet voor mijn ogen geschikt zijn.