Heerlijk recepten van eten onderweg:

 

Tijdens onze reis komen we veel lekkere gerechten tegen. Om ze niet te vergeten en

anderen de gelegenheid te geven dit ook eens te proberen staan hier de gerechten

en foto’s van het eten onderweg. Indien u nog tips heeft, stuur ons een e-mail op

s_steenbruggen@hotmail.com en we proberen het wellicht uit. In het onderstaande

overzicht geven we een cijfer aan de gerechten. Ook waar we vermoeden ziek te

zijn geworden zal in uitdrukking komen op deze site pagina.

 

Foto

Beschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

Pakoda

Tijdens een bezoek aan ouderwetse Indian Coffe House is het mogelijk een lunch te krijgen. Pokada is een groentenmengsel met aardappel en gefrituurd in olie. Een beetje droog, maar gepast lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masala Dosa

Tijdens een bezoek aan ouderwetse Indian Coffe House is het mogelijk een lunch te krijgen. Masala betekent "spicy" en dit gerecht is een gevulde pannenkoek lijkt het bijna. Bijzonder lekker gerecht. Vooral met een bak ouderwetse verse koffie.

 

 

 

 

 

 

Nederlandse hutspot:In Orchra zit een oude hoofdplaats van een deel van India. Midden op een kruising zie ik op de menukaart "Hutspot" staan. Natuurlijk kan ikdit niet overslaan. Tijdens het eten krijg ik bezoek van een local die het ook wellekker vind ruiken. Een goed voorbeeld hoeveel afstand er is tussen de mensen en de heilige koe op straat.

   

 

 

 

Indiase Thali: is een vergelijkbaar traditioneel gerecht als Dahl bat, alleen dan op Indiase stijl. Het wordt nu gecombineerd met diverse broodjes en er wordt yoghurt bij geserveerd. Dahl Bat wordt onbeperkt aangevuld, maar dat is bij Thali niet het geval. Een heerlijke mix van eten, die zelfs door Sander gewaardeerd wordt.

 

 

 

 

 

Momo´s: Dit gerecht is een traditioneel gerecht. In de deeg gerolde groenten gecombineerd met vlees worden gestoomd of gefrituurd afgeleverd op een bordje met een beetje saus. Sander heeft ze afgezworen na een slechte start aan de trek na het nuttigen van deze snack uit Nepal.

 

 

 

 

Sander heeft vandaag weer eens een foto gestuurd wat wij `westerse mensen` ook wel regelmatig eten. NOODLES.

Het schijnt dat ze er ook tomatenketchup hebben. Of hebben de globetrotters dit zelf meegenomen?....

 

 

 

 

In Pakistan is het normaal dat alles op straat geslacht wordt. Kippen hangen met een open ruggetje te wachten op de salmonella en op deze foto wordt ironisch weergegeven hoe de slachtbank werkt van onder naar boven. De slachter had er zeker zin in om een mooi plaatje te krijgen en deed flink zijn best. In de tijd van kippengriep is het geen probleem om een klein Salmonella probleempje op te pakken en dat hebben we in middels al een paar keer goed gemerkt.

 

 

 

 

 

Om de haverklap zie je in Pakistan iemand aan een bamboestok lurken. De vriendelijke buurman had tijdens het auto onderhoud een stokje voor me meegenomen. Met een papiertje om het bamboe kon het echte knaagwerk beginnen. Het is de bedoeling om de buitenkant te verwijderen en de binnenkant leeg te zuigen, nadat je de bamboe geknakt hebt met je tanden. Zal de tandarts leuk vinden!

 

 

 

 

In Iran is het een dagelijks straatbeeld, alleen het blijft fascinerend dat de koppen van de geiten blijven liggen om aan te tonen dat het vers is. Ze worden netjes uitgestald op de toonbank of voor de toonbank.

 

 

 

 

 

Op straat zie je mensen met vieze rood doorlopen gebitten. Dat komt door deze bladeren met inhoud. De mengeling van bladeren,zoetwaren. Aluminium en wat andere ingrediënten worden bij de klant in de mond gedrukt, waarna die kauwend de sappen binnenkrijgt en geheel na een paar minuten uitspuugt op straat. Vooral het aluminium op de bladeren doet ons rillingen door de mond verzorgen. We hebben een exemplaar gehad zonder aluminium en het was een grote zoete bende.

 

 

 

 

Op het feest waar we zijn uitgenodigd krijgen we een glas wijn die we met z’n allen opdrinken. Na enkele weken en 2 dagen na kerst is dit een welkom cadeau.

De wijn smaakt prima en later krijgen we nog een glaasje.

 

 

 

 

 Op hetzelfde feest krijgen we een paar toastjes met kaviaar voorgeschoteld. De kleine “zaadjes” van de steurachtigen smaakten donders mooi.

 

Aan de Kaspische zee kwamen we het niet tegen, maar dan toch op de valreep komt het toch op onze weg.

 

 

 

 

In de bazaar van Shiraz vinden we een lokale lekkernij. Het is een mix van maanzaad, suikers en een soort kokosnoot inhoud die samen goed smaakt.

 

Herbert koopt een paar 100 gram en de man is druk met snijden. Het peuzelt lekker weg.

 

Het is een van de vele lekkernijen die er te vinden zijn in Iran.

 

 

 

 

 

Op de verjaardag van Herbert bestellen we na alle kebab met rijst eindelijk een luxe gerecht. Het wordt witvis en we worden door de glibberige keuken heengeleid. Op het strandtentje, waar het water onder door klotst, maken we al snel kennis met wat mensen vanuit Teheran en als de vis arriveert nemen we weer plaats op ons stekkie. De witvis smaakt meesterlijk en de foto laat zien hoe deze eruit ziet.

 

 

 

 

In Iran vind je verschillende gerechten. Vaak worden deze thuis bereid. Ingrediënten zijn vaak koeie poten, geitepoten, hersens, enz. Vaak ligt de kop van het dier in kwestie er naast. Het plaatje zegt genoeg.

 

 

 

 

Na twee weken het eerste zwakte moment. Na om de haverklap tegen een Mac Donalds tegen te komen, nemen we een Mac Burger. Het is vrijdagmiddag en dan mag dat wel een keer.

 

 

 

Tijdens onze ontmoeting  voorafgaande aan een wild weekend laat Drago ons eerst de Bulgaarse keuken proeven. We krijgen een bord met hierop Kebab te en Krenvirsh. Twee Bulgaarse specialiteiten. Het gehakt met kruiden en het gehakt met kaas erin smaakt prima, maar is van een andere slag als in Nederland. Dit gerecht kwam om 18.00 uur en was de start van een wild weekend in Sofia. Alles begint met een goede ondergrond.

 

 

 

 

Bij dezelfde toko krijgen we van dezelfde Drago nog een ander gerecht, namelijk Stoft Pepper. Dit gerecht is een paprika met rijst en gehakt en smaakt erg bijzonder.